Android telefoon is opgeknapt of gloednieuw is?

opgeknapt

Hoe u kunt controleren of uw Android-telefoon is opgeknapt of gloednieuw is?

Als je een gloednieuwe smartphone koopt of een oud model laat repareren of vervangen, is het een goed idee om op zoek te gaan naar die terloops gerepareerde modellen. Reparatiecentra, aanbieders van mobiele telefoons en eBay-verkopers willen graag een gebruikt model aanbieden in plaats van een gloednieuw model. Waarom? De reden is dat de telefoons die in de fabriek nieuw zijn, nieuw zijn en dat ze meer kosten voor retailers of vervoerders om beschadigde modellen om te ruilen voor nieuwe modellen. Het is ook moeilijk om (soms) te bepalen wanneer een telefoon een refurb is of niet, velen komen in de verleiding om \”er voorbij te glippen\”. Voor uw gemak ga ik u een eenvoudige methode geven om een ​​opgeknapte Android-telefoon te identificeren.

OPMERKING: dit artikel is een paar jaar geleden voor het eerst geschreven. Android is in die tijd enorm vooruitgegaan. We brengen binnenkort de nieuwste versie van Android uit en geven er een link naar.

Update:
Als deze code niet op u van toepassing is, kunt u deze methode ook proberen.

Stap 1
Gebruik de telefoon-app om de kiezer te starten.

\"opgeknapt\"

Stap 2
Gebruik het touchscreen-toetsenbord en kies ##786# (ook bekend als ##RTN#).

U hoeft niet op de knop te drukken; de telefoon zou automatisch moeten openen naar het RTN-scherm. Tik vanaf hier op Bekijken

Opmerking: als deze code niet werkt, probeer dan *#*#786#*#*. Sterren en cijfers moeten in de juiste volgorde worden ingevoerd.

\"opgeknapt\" \"opgeknapt\"

Stap 3
Scroll naar beneden in het RTN-scherm naar de status Gereconditioneerd. Hier zijn er slechts twee mogelijke statusinvoeren:

Ja – Uw telefoon is een refurbished model.
Nee – Gefeliciteerd, uw telefoon is geen refurbished model. In plaats daarvan is het fabrieksnieuw.

\"opgeknapt\"

Waarom zou het me iets kunnen schelen of mijn telefoon is opgeknapt?

\’Gerenoveerd\’, ook wel \’gereviseerd\’ genoemd, betekent dat uw telefoon is beschadigd of eerder is gebruikt en vervolgens is geretourneerd, gerepareerd en gepolijst om er \’als nieuw\’ uit te zien. In de meeste gevallen houdt dit in dat er geen probleem is met de telefoon en dat deze naar verwachting net zo werkt als een gloednieuwe telefoon. Af en toe komen refurbished telefoons echter met problemen. Garantie is over het algemeen niet zo effectief op opgeknapte apparaten of zelfs als er een garantie bij zit… De bouwkwaliteit kan minder zijn wanneer er refurbs worden gebruikt, aangezien de vervangende onderdelen van externe leveranciers vaak worden gebruikt in plaats van die van de fabrikant (origineel fabrikant van de apparatuur).

Refurbished telefoons hebben ook een lagere verkoopwaarde, wat ook het geval is voor hun inruilwaarde. Als u uw telefoon via eBay of een andere site wilt aanbieden, krijgt het opgeknapte model niet dezelfde waarde als een exemplaar dat rechtstreeks bij de OEM is gekocht.

Wanneer u een nieuwe telefoon koopt of wanneer u er een ontvangt die u op internet hebt gekocht, moet u eerst bepalen of het een opgeknapte telefoon is. Als in de verkoopbeschrijving niet werd vermeld dat het om een ​​verbouwing ging, kun je het artikel retourneren en het volledige bedrag terugkrijgen of een fraudeclaim indienen.

Ik kon Sprint bijvoorbeeld een nieuwe telefoon laten sturen nadat ik problemen had met mijn telefoon. En het was zeker een upgrade. Ik nam contact op met Sprint over het probleem en ze stuurden me toen een nieuwe telefoon.

 

Is een refurbished telefoon slecht?

Als het apparaat door professionals is gerenoveerd, is dat geen probleem, want het was duidelijk toen je het kocht dat je geen geheel nieuwe telefoon kocht.

In werkelijkheid, als de telefoon ouder is en de batterij in de loop van de tijd is verslechterd, is het vaak beter om een ​​herbouwd model te krijgen dan een model met de originele fabriekscomponenten, vooral als u een geheel nieuw scherm of een geheel nieuwe batterij koopt.

Het belangrijkste om te overwegen is of de reparatie is uitgevoerd door ervaren technici of beginners. Een ander ding om in gedachten te houden is dat als uw apparaat wordt geadverteerd als waterdicht, het mogelijk is beschadigd tijdens het opknappen. Daarom raden we je aan om het te beschouwen alsof er geen waterdichte bescherming is om jezelf te beschermen of vraag het aan de verkoper.

wilt u deskundig advies dan kunt u contact opnemen met wise telecom. voor uw telefoon reparatie of opgeknapt telefoon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *